Signetringe

Signetringe

Signetringe kan enten være graveret invers, sådan at seglet vil fremstå positivt, altså med fordybet relief, eller kamé hvor motivet er skåret af sten, glas eller et andet metal, og så fattet på toppen af ringen, der derved lader seglet fremstå negativt.

Segl har været brugt som en form for underskrift siden middelalderenSignetringes historie: Segl har været brugt som en form for underskrift siden middelalderen. Signetringe har været en praktisk hvorpå man altid kunne bære sig værktøj til at lave sin underskrift. Ringene vanskeliggør dog manuelt arbejde, hvorfor anvendelsen af signetringe udelukkende for dekorative formåls skyld, først bliver udbredt i 1800-tallet i de finere kredse. Herefter er de blevet brugt som et symbol på magt og rigdom, samtidig med at det har signaleret værdighed og status.

Brugen af segl og signetringe har ændret sig gennem tiderne, således at de nu nu om dage udelukkende bruges af æstetiske årsager, idet vi har andre former for dokumentation af ejendom samt branding af vores forretning. Men metoden hvorpå man bruger dem rent praktisk er den samme:

Den går ud på at man opvarmer enten voks, lak eller andet materiale som kan størkne, og så drypper man det ned på det ønskede sted, hvor man vil sætte sit symbol. Herefter trykker man sin signetring eller signet ned i eksempelvis den flydende voksklat, og herefter fremgår der et aftryk præget i voksen som herefter størkner.

Skriv og hør om mulighederne

Signetringes udseende

Dengang som nu fortæller signetringe både noget om bæreren som person og om dennes profession. Således ser man ofte, både dengang og nu, at man som motiv vælger bærerens våbenskjold, monogram, initialer eller bomærke.

Signetringe kan enten være graveret invers, sådan at seglet vil fremstå positivt, altså med fordybet relief, eller kamé hvor motivet er skåret af sten, glas eller et andet metal, og så fattet på toppen af ringen, der derved lader seglet fremstå negativt.

Formerne på ringene er mange, men de fleste er let rektangulære med afskårne hjørner – alternativt ottekantede eller ovale. Kun sjældent er de runde eller skjoldformede.

Signetringes materialer

Materialerne er oftest guld eller sølv. For tiden er det særligt rhoderet eller børstet sølv, der er populært, fordi ringen hermed kommer til at fremstå med et mere råt og moderne udtryk. Ringene specialfremstilles med forskellige former for dekoration og pynt, alt fra stål til diamanter og andre former for stene.

Signetringe er meget “in” for tiden og de er ikke kun forbeholdt mænd, men også kvinder, som ønsker at skille sig ud. Men når kvinder vælger at bære dem, er det nok ikke som i tidligere tider for at vise hvorvidt de er ugifte eller gifte – Det kunne ses på om ringens våbenskjold vendte retvendt mod beskueren eller indad.

Signet til segl med tekst og logo

Er du interesseret i en på én gang historisk og moderne signetring, så kontakt os via formularen herunder og hør mere om, hvad vi kan lave til dig. Vær forberedt på, at prisen på de eksklusive materialer, en signetring typisk fremstilles i, gør, at prisen ofte kommer op på mindst 2.000-4.000 kr.

Kontakt os for en pris eller skriv til os for bestilling eller spørgsmål om størrelser, priser og specielle ønsker. Vi svarer normalt samme dag.

Skriv og hør om mulighederne

Kontakt os for en pris på signetringe

Signet ring

Kunne det ikke være sjovt at have en signetring med dit firmalogo? Eller måske du har et flot gammelt familienavn, som du er stolt af? Det, at kunne sætte sit eget smukke stempel på kort, nogle af firmaets skrivelser, specielle kuverter, invitationer, vigtige dokumenter mm., vil komme til at udstråle en elegance og eksklusivitet.

En signet ring kan enten blive graveret invers, sådan at dit segl vil fremstå positivt med et fordybet relief, eller den kan blive graveret kamé, hvor motivet er skåret af glas, sten eller et andet metal, og så fattet på toppen af ringen, der vil få seglet til at fremstå negativt.

Siden i middelalderen har segl været brugt som en form for underskrift. Derfor var det en praktisk foranstaltning af have en signetring, så man altid kunne lave sin underskrift helt uden, at man skulle have værktøj med. Men de store ringe gjorde dem besværlige at gå med, da det var svært at lave andet arbejde med dem på. Derfor skal vi helt hen til 1800-tallet, hvor signetringe blev populære og båret i de finere kredse som et statussymbol på rigdom og magt samtidig med, at ringene var dekorative. I dag bruges en signet ring eller et segl mere af æstetiske årsager, men det kan være både en flot og unik både at brande sin virksomhed på. Eller hvis du er grafiker eller kunstner kan det være en kreativ og inspirerende måde at levere sit eget produkt på. Fx en stykke keramik eller en vævet ting eller et billede med en grov snor ved, hvor der sidder et segl med dit navn eller logo. Mulighederne er mange for at sætte dit unikke aftryk, så folk kan huske det. En signetring fortæller nemlig noget om den person, der bærer den, og de værdier, som man står for.

Måden, som man bruger et segl eller en signet ring på, er nøjagtig den samme, som den var i gamle dage. Man opvarmer enten noget lak, voks eller et andet materiale, der kan størkne, og så drypper man det ned på det sted, hvor man ønsker, at seglet skal være. Herefter trykker man sin signet ring ned i den flydende klat, hvorved der fremstår et smukt aftryk præget i klatten, der herefter skal størkne.

 

Signetringe

Det kan faktisk også være en god ting at mærke nogle af sine mere værdifulde ejendele med et segl, så det bliver en slags tyverimærkning. Og hvis du ejer en restaurant eller vinbar, kunne det være flot og eksklusivt med et segl med restaurantens logo på vinkort og menukort mm.

Man kan få signet ringe i mange former. De fleste ringe er let rektangulære med nogle afskårne hjørner. De kan også være ottekantede eller ovale. De lidt mere sjældne er runde eller skjoldformede. Ringene bliver oftest lavet i materialer som guld eller sølv. I dag er det mest rhoderet eller børstet sølv, der er det populære, fordi dette materiale har et moderne og råt udtryk. Man kan få ringene specialfremstillet med forskellig slags pynt eller dekoration. Pynten kan være lavet i lige fra stål til diamanter og andre sten, så du kan få lige den udsmykning, som du ønsker.

 

Signetring

I dag er det ikke kun forbeholdt mænd at bære en signetring. Der er også en hel del kvinder, der ønsker at gå med en den form for ring. Ved at få lavet sin helt personlige udsmykning med sit eget monogram eller et specielt logo samtidig med, at den slags ring har en fantastisk historie helt tilbage til middelalderen, det er noget, der tiltaler mange mennesker i dag. Derfor har ringene opnået en ny populær status. I tidligere tider var det anderledes, hvis en fornem dame bar en signetring. Dengang var det for at vise, om de var ugifte eller gifte. Dette kunne man se ved, om ringens våbenskjold var retvendt mod den, der så den, eller den vendte indad.

 

Signet ringe

Hvis du er interesseret i at eje en moderne signetring, der samtidig har en spændende historisk oprindelse, så kontakt os på formularen, så du kan høre mere om, hvad vi kan lave til dig. Du skal være forberedt på, at en signetring jo laves unikt og i dyre og eksklusive materialer, så prisen kommer op på mindst 2000-4000 kr.

Vi her hos FlexSkilte er en virksomhed, der har specialiseret os i fremstilling af enkelttryk-emner og mindre serier. Vi kan arbejde i de fleste materialer, og vi fremstiller stort set alt på vores CNC-fræser og CNC-drejeautomat. Vores firma har eksisteret siden 1969, så vi har næsten 50 års erfaring med blandt andet gravering. Så når du bestiller en signetring hos os, kan du være sikker på, at kvaliteten er i top. Vi har ekspertisen til at fremstille din unikke signetring. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål om størrelser, priser eller specielle ønsker.