Signetringe

Signetringe

Signetringe kan enten være graveret invers, sådan at seglet vil fremstå positivt, altså med fordybet relief, eller kamé hvor motivet er skåret af sten, glas eller et andet metal, og så fattet på toppen af ringen, der derved lader seglet fremstå negativt.

Segl har været brugt som en form for underskrift siden middelalderenSignetringes historie: Segl har været brugt som en form for underskrift siden middelalderen. Signetringe har været en praktisk hvorpå man altid kunne bære sig værktøj til at lave sin underskrift. Ringene vanskeliggør dog manuelt arbejde, hvorfor anvendelsen af signetringe udelukkende for dekorative formåls skyld, først bliver udbredt i 1800-tallet i de finere kredse. Herefter er de blevet brugt som et symbol på magt og rigdom, samtidig med at det har signaleret værdighed og status.

Brugen af segl og signetringe har ændret sig gennem tiderne, således at de nu nu om dage udelukkende bruges af æstetiske årsager, idet vi har andre former for dokumentation af ejendom samt branding af vores forretning. Men metoden hvorpå man bruger dem rent praktisk er den samme:

Den går ud på at man opvarmer enten voks, lak eller andet materiale som kan størkne, og så drypper man det ned på det ønskede sted, hvor man vil sætte sit symbol. Herefter trykker man sin signetring eller signet ned i eksempelvis den flydende voksklat, og herefter fremgår der et aftryk præget i voksen som herefter størkner.

Skriv og hør om mulighederne

Signetringes udseende

Dengang som nu fortæller signetringe både noget om bæreren som person og om dennes profession. Således ser man ofte, både dengang og nu, at man som motiv vælger bærerens våbenskjold, monogram, initialer eller bomærke.

Signetringe kan enten være graveret invers, sådan at seglet vil fremstå positivt, altså med fordybet relief, eller kamé hvor motivet er skåret af sten, glas eller et andet metal, og så fattet på toppen af ringen, der derved lader seglet fremstå negativt.

Formerne på ringene er mange, men de fleste er let rektangulære med afskårne hjørner – alternativt ottekantede eller ovale. Kun sjældent er de runde eller skjoldformede.

Signetringes materialer

Materialerne er oftest guld eller sølv. For tiden er det særligt rhoderet eller børstet sølv, der er populært, fordi ringen hermed kommer til at fremstå med et mere råt og moderne udtryk. Ringene specialfremstilles med forskellige former for dekoration og pynt, alt fra stål til diamanter og andre former for stene.

Signetringe er meget “in” for tiden og de er ikke kun forbeholdt mænd, men også kvinder, som ønsker at skille sig ud. Men når kvinder vælger at bære dem, er det nok ikke som i tidligere tider for at vise hvorvidt de er ugifte eller gifte – Det kunne ses på om ringens våbenskjold vendte retvendt mod beskueren eller indad.

Signet til segl med tekst og logo

 

Er du interesseret i en på én gang historisk og moderne signetring, så kontakt os via formularen herunder og hør mere om, hvad vi kan lave til dig. Vær forberedt på, at prisen på de eksklusive materialer, en signetring typisk fremstilles i, gør, at prisen ofte kommer op på mindst 2.000-4.000 kr.

Kontakt os for en pris eller skriv til os for bestilling eller spørgsmål om størrelser, priser og specielle ønsker. Vi svarer normalt samme dag.

Skriv og hør om mulighederne

Kontakt os for en pris på signetringe