Segl-signet

Det centrale motiv i et segl er almindeligvis et bomærke, et monogram, eller et våbenskjold.

Signet til segl

Det centrale motiv i et segl er almindeligvis et bomærke, et monogram, eller et våbenskjold. Det kan også være et andet symbol, der på bedre vis symboliserer ejeren og dennes værdier eller andet som han/hun ønsker at formidle.

Med et segl kan du give breve og dokumenter et personligt præg – bogstaveligt talt. Brugen af segl til at forsegle og som et aftryk til at autentificere et dokuments ægthed er ikke længere så aktuelt. Nu om dage bruges segl kun af æstetiske årsager, men det gør det ikke mindre eksklusivt, når seglet endelig benyttes, for kun de færreste har deres egen signet.

Segl har været brugt som en form for underskrift siden middelalderen

Sådan virker det

Lige siden middelalderen har metoden været, at man opvarmer enten voks, lak eller andet materiale som kan størkne, og drypper det ned på det ønskede sted, hvor man vil sætte sit symbol. Herefter trykker man sin signetring eller signet ned i eksempelvis den flydende voksklat, og herefter fremgår der et aftryk, det der kaldes seglet, som herefter står præget i den størknede voks.

Se det hele demonstreret i videoen, hvor en signet med motiv af et pirathoved laver aftryk i voks på papir.

Skriv og hør om mulighederne

Brugen af segl

I middelalderen og langt op i tiden var brugen en form for underskrift og meget udbredt blandt alt fra bønder, håndværkere og handelsfolk. Hermed kunne de bevidne forskellige former for dokumenters ægthed over for hinanden, og var der flere dokumenter kunne de hæftes sammen med det der kaldes en segltråd, og seglet blev fæstet til både tråden og papiret, så arkene ikke kunne adskilles uden at bryde seglet eller tråden.

I dag er den oplagte brug af segl en noget anden, idet de ofte bruges til invitationer, takkekort, diplomer og andre dokumenter, der skal gøres noget ekstra ud af. Mange vælger dog også at købe en signet for at sætte et personligt præg på deres almindelige breve med den sikre effekt, at brevene vil vække ekstra opsigt hos modtageren.

Segl som formidler

Det centrale motiv i et segl er almindeligvis et bomærke, et monogram, eller et våbenskjold. Det kan også være et andet symbol, der på bedre vis symboliserer ejeren og dennes værdier eller andet som han/hun ønsker at formidle. Men nu hvor segl mest bliver brugt som pynt, så kan man også se motiv og udformning som et udtryk for de skiftende moder og stilretninger.

Priseksempel

Segl-signet med træhåndtag.
Segl med 2 bogstaver Ø 25 mm.
Ring rundt om bogstaver.

Pris inkl. moms og forsendelse kr. 980,-

For segl med mange detaljer er prisen højere.

Priseksempel segl

Kontakt os med dine ønsker til din personlige signet og få flotte segl på bryllupsinvitationer eller andre breve og dokumenter, der skal fremstå mere eksklusive. Vi tilbyder også signetringe, som er en smuk fingerring med f.eks. monogram i, der er oplagt som gaveidé når det skal være ekstra eksklusivt. Bemærk at signetringe ofte er noget dyrere end signeter pga. materialepriserne.

Kontakt os vedrørende segl-signet