Guide – Mærk din smartphone, computer etc. & undgå tyveri

Bliv klogere på de mest effektive metoder
til mærkning af elektronik som iPhone, iPad, Mac og PC

Bliv klogere på de mest effektive metoder til mærkning af elektronik som iPhone, iPad, Mac og PC

Firmaer såvel som privatpersoner investerer tusindvis af kroner i dyre elektroniske produkter, som desværre er et oplagt mål for tyveri.

Hvis der er tydelig, permanent mærkning på produkterne, er de imidlertid ikke nær så interessante at stjæle, og skulle det ske alligevel, er der meget større chance for, at de finder tilbage til rette ejermand.

Vi guider dig her til at finde den rigtige mærkningsløsning.

Tyverisikring >> Bærbar og computer engravering

Bærbar computer

Tyverisikring af bærbar computer ved hjælp af lasergravering.

Hvad er den bedste måde at mærke din PC, Mac, iPhone, iPad etc.?

Det afhænger i høj grad af produktets overflade og materiale. Og hvad er så den billigste løsning? Det afhænger af, hvor mange enheder, du skal mærke. Læs med her og bliv klogere.

Overflader af metal kan ætses

Mange Mac-computere og tablets såsom iPad har store overflader af metal (typisk aluminium) som giver mulighed for elektrolytisk ætsning. Det er en proces, hvor en tekst, et logo eller en anden grafik ætses ind i metallet og ikke lader sig fjerne igen. Det kan selvfølgelig males over eller der kan ætses oven i, men det vil efterlade tydelige mærker, som vil gøre produktet mindre værd som tyvekost. Og tyven gider forhåbentlig ikke det besvær.

Du kan i princippet bruge hele undersiden af din MacBook til at skrive navn, adresse, telefon nr. og andre oplysninger, der højner chancen for, at din computer finder hjem igen, hvis nogen skulle tage den, eller du glemmer den i et tog.

Du kan selvfølgelig også dekorere oversiden af computeren med dit firmas logo eller andre kendetegn, som både pynter og gør den nem at genkende. Det samme kan du gøre på din iPhones bagside og få et meget mere personligt udtryk.

Til mærkning af mange enheder er ætsning en god løsning, men skal du kun mærke en enkelte ting, så se næste afsnit.

 

Lasergravering

En anden mulighed til produkter af metal er lasergravering. I stedet for at ætse, brænder du her en tekst eller grafik ind i metaloverfladen.

Med metaloverflader er der altså flere mulige metoder, når du f.eks. vil tyverisikre en iPad eller iPhone. Ætsning er den billigste af løsningerne, hvis du skal mærke mange ting ens. Gravering med laser giver dog lidt flere muligheder. Samtidig er lasergravering mere simpelt at håndtere når der kun skal laves et enkelt eksemplar og derfor også en billigere løsning, du du skal have mærket enkelte emner eller mange forskelligartede emner.

Læs mere om og se priser på lasergravering.

Overflader af træ, læder og plastik

Du kan også bruge lasergravering til at brænde et tydeligt mærke, hvis din telefon, tablet eller bærbare pc er i et kabinet af plastik, eller hvis din smartphone pakket ind i et cover med en overflade af plast, træ eller læder.

Denne form for mærkning fungerer med andre ord på mange forskellige materialer og på både små og store emner. Endvidere er det muligt at gravere med laser på ujævne metaloverflader, hvor ætsning er besværligt.

Afhængig af produktet, der skal mærkes, kan et brændestempel også være en mulighed. Det fungerer til både træ, plastic og læder, men dur selvfølgelig ikke, hvis der lige under overfladen er sart elektronik eller andet, der kan tage skade af den kraftige temperaturpåvirkning.

Læs mere om og se priser på brændestempler.

Maling virker på alle overflader

Et alternativ, der fungerer i nærmest alle tilfælde, er at male en tekst eller et logo på produktet ved hjælp af en maleskabelon. Det er en billig, men heller ikke særligt sikker løsning, da maling ret let lader sig fjerne igen.

Læs mere om og se priser på maleskabeloner.

Tyverisikring, lasergravering af mobil, smartphone

Telefon

Sæt tydeligt navn på din telefon eller smartphone med lasergravering.

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller brug for yderligere vejledning? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os om mærkning din smartphone, computer etc.