Guide til tyverisikring og mærkning af møbler, varer & ting

Find den rette løsning til at mærke dine eller dit firmas ting, så du kan have dem i fred for tyve eller bare dekorere dem.

Har du møbler stående udendørs, opbevarer du gods, hvor andre kan tage det, eller vil du blot tyverisikre inventar og varer, så er mærkning en god løsning. Hvilken form for mærkning, du skal vælge, er imidlertid helt afhængig af, hvad det er, du skal mærke, er lavet af.

Her i guiden giver vi bud på, hvilke materialer der egner sig til hvilke mærkningsmetoder. Du kan læse mere og få en idé om priserne ved at følge linkene i teksten.

Maleskabeloner giver nem mærkning, men…

Den nemmeste og billigste løsning, der samtidig virker på stort set alt, er at male navn eller logo på tingene ved hjælp af en maleskabelon. Du kommer nemt i gang med lidt maling og en enkelt skabelon – eller et par stykker i forskellige størrelser.

Ulempen ved denne løsning er, at maling relativt nemt lader sig fjerne igen, hvis en tyv sætter sig for at gøre det. Og bruger du ikke den rigtige maling, skaller den måske med tiden af igen af sig selv.

Der kan dog være masser af situationer, hvor dette ikke betyder så meget eller måske ligefrem er hensigtsmæssigt, f.eks. hvis mærkningen kun er midlertidig. Men ønsker du en mere permanent mærkning, anbefaler vi, at du fortsætter med at læse.

Læs mere om og se priser på maleskabeloner.

Brændemærket honningtyv af træ

 

Maleskabelon eksempel

Brændemærket honningtyv af træ

Brændemærkning giver et tydeligt mærke

En mærkning, der er særdeles permanent, er den, du kan lave med et brændestempel. Stemplerne varmes op til en temperatur, der kan brænde træ og læder eller smelte et tydeligt mærke i f.eks. plastik.

Brændestempler er ideelle hvis du eksempelvis skal mærke paller eller tyverisikre dine møbler af træ, men som nævnt er de altså også brugbare til mange andre materialer. Kasser til transport af gods eller varer er naturligvis endnu et oplagt eksempel.

Et brændemærke kan nærmest være så dybt som du ønsker, så det er umuligt at slibe overfladen til mærket er væk. Faktisk kan stemplet også laves så det brænder forskellige områder i forskellige dybder, hvis du har et ønske om at skabe en visuel effekt på den måde.

Et brændestempel har også den fordel, at det kan mærke runde genstande, hvis man “ruller” dem hen over stemplet (se eksemplet på billedet ovenfor). Der er med andre ord mange muligheder for at skabe et æstetisk spændende udtryk med denne form for mærkning.

Læs mere om og se priser på brændemærkning.

Gravering med laser giver uendelige muligheder

En anden løsning, med et andet visuelt udtryk, er at gravere med laser. Her er der også tale om en brænding i materialet, men lasergravering har visse fordele i forhold til brændestempling. Dels kan det gøres mere præcist, dels virker det på flere materialer.

Overflader af metal kan således også graveres med laser. Derudover har du stadig mulighed for at sætte mærker i træ, læder, plastic etc.

Vi har set mange kreative løsninger, hvor mærkningen er foregået med laser. F.eks. menukort der skal ”printes” på en træplade, eller navne der skal graveres på en hængelås (en ”love lock”). Mulighederne er næsten ubegrænsede.

Læs mere om og se priser på lasergravering.

Gravering af sikkerhed locks

 

Gravering med laser

Få jeres navne graveret i en love lock hængelås

Slagstempler giver diskrete ”stelnumre”

Metaller, som ikke er hærdede, kan mærkes med slagstempler. Det samme gælder i princippet for alle andre hårde materialer, som ikke går i stykker af at få et ordentligt slag.

Slagstempler fås både som faste stempler (det kunne f.eks. være med jeres logo) og som løse typer, hvor en ny tekst kan sættes sammen fra gang til gang. Sidstnævnte er især brugbart, når serienumre skal påføres en vare eller der skal laves datostempling.

Læs mere om og se priser på slagstempler.

Har du brug for hjælp?

Måske kan du finde svar i en af vores andre guider til mærkning af forskellige ting.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere vejledning er du også altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os, og hør mere om dine muligheder