Guide til tyverisikring og mærkning af værktøj & ting i metal

Vil du forhindre at dit eller din virksomheds værktøj bliver blandet med andres eller stjålet?

Tyverisikring med slagstempler

Slagstempler er ofte det foretrukne mærkningsredskab til værktøj og andre metalredskaber samt ting som f.eks. værktøjskasser.

Du skal være opmærksom på, at slagstempler ikke fungerer ordentligt på hærdede metaller. På alt andet er det til gengæld en sikker måde at lave en permanent mærkning, som ikke bliver slidt væk igen.

Slagstempler findes med løse typer, hvor du kan ændre budskabet fra gang til gang, og som specialfremstillede faste stempler, hvor du f.eks. kan mærke med logo eller firmanavn.

Læs mere om og se priser på slagstempler.

Gravering med laser

Lasergravering er en mærkningsmetode som i praksis kan bruges til det samme som ætsning og lidt til: Det kan nemlig også bruges på værktøj og andre ting, som ikke er af metal.

Træ, plastik, læder osv. er således også materialer, man kan gravere i med laser. Det er med andre ord den mest fleksible løsning når mærkningen både skal være sikker og fungere på stort set alt, men det er nok ikke den billigste løsning, hvis du har mange ting, der skal mærkes.

Gravering med laser anvendes også når man laver skilte. Et messingskilt med en flot skrifttype kan være den rette løsning til nogle ting, hvis du ønsker et mere elegant udtryk. Du kan læse meget mere om skilte ved at følge linkene i menuen øverst på siden.

Læs mere om og se priser på lasergravering.

Mærkning med maleskabelon

Den helt simple løsning til at stoppe tyveri af værktøj og andre ting er selvfølgelig at påmale et tydeligt kendetegn eller firmanavn.

Vil du gå skridtet videre end bare at sætte en farvet klat, er maleskabeloner vejen frem. Ved at bruge en skabelon kan du på få sekunder male mange informationer eller et stort logo. Det ses ofte brugt på ting som f.eks. en trillebør.

Du skal være opmærksom på, at maling nemt slides af og desuden nemt kan fjernes af en tyv. Brug derfor løsningen med omtanke og sørg for at male på steder, hvor der ikke er for meget slid.

Læs mere om og se priser på maleskabeloner.

Har du brug for hjælp?

Måske kan du finde svar i en af vores andre guider til mærkning af forskellige ting.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere vejledning er du også altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os, og hør mere om dine muligheder